Tilbage til oversigten

Driftsikker robot i topkvalitet

Adm. direktør Thomas Reenberg, Sv. Kofoeds Maskinfabrik i Store Merløse på Midtsjælland, er begejstret for købet af Flexteks flytbare 24 kg robot: – Vi har i samarbejde med Flextek fået alt det, vi blev lovet ved købet for godt et halvt år siden, og mere til.
Robotten klarer arbejdsopgaver, som tidligere tog 50% længere tid end i dag, og omstillingen af robotten går forbløffende hurtigt med indtastning af ganske få parametre uden kompliceret programmering.
Derefter finder robotten selv emnerne på en ganske almindelig palle og kan arbejde i døgndrift, fremhæver han.

Maskinfabrikken specialiserede sig lige fra starten i 1963 i drejning og fræsning af store emner, og producerer som underleverandør til en bred vifte af industrivirksomheder, herunder en del af branchens virkelige sværvægtere.
Under krisen lykkedes det med en målbevidst trimning af omkostninger og effektivitet at øge omsætningen og styrke positionen i det konkurrenceprægede marked, takket være en opdateret maskinpark, som nu er blevet endnu mere toptunet.

Nem, hurtig og driftsikker

I dagens arbejdsmarked med fuld beskæftigelse er det ikke ligefrem blevet lettere at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.
Med robotten fra Flextek kan vi levere produkter i topkvalitet, langt hurtigere og endnu mere driftsikkert end før, lyder det fra adm. direktør Thomas Reenberg.

Robotten arbejder i øvrigt fuldstændig problemfrit sammen med en ældre CNC-maskine af andet fabrikat hos Sv. Kofoeds Maskinfabrik.
En af Flexteks spidskompetencer er netop udvikling og salg af materiel og et effektivt serviceprogram til både egne og andre brands. Flextek leverer automatiserings-udstyr fra en lang række af verdens førende producenter.
Robotten er 100% udviklet og programmeret af Flextek Automation, kun med styresystemet udefra.
Bachelor-uddannede robot-teknikere sikrer førende løsninger i branchen.

Positive medarbejdere

Medarbejderne har taget rigtig godt imod robotten, ikke mindst fordi de undgår tunge løft og får frigivet tid til andre mere interessante opgaver, fortæller Thomas Reenberg og understreger: – Det var meget let og gnidningsløst at komme i gang med robotten efter bare to dages intro-kursus.
Standardopsætningen klarer 90% af opgaverne, og de sidste 10% klares hurtigt, ikke mindst på grund af modulopbygningen, som gør robotten let og hurtig at arbejde med.

De positive erfaringer med hurtigere at få opgaverne driftsikkert gennem produktionen og ud af døren til kunderne skaber naturligt overvejelser om yderligere automatisering hos Sv. Kofoeds Maskinfabrik.
Endnu en robot vil kunne frigøre to medarbejdere til andre opgaver, og med alle de positive erfaringer vi har haft med den prisfornuftige robot fra Flextek, er det klart, at Flextek vil stå stærkt i billedet, slutter adm. direktør Thomas Reenberg.