Tilbage til oversigten

Næste generations robotløsning

16.06.2020

Fremtiden inden for bearbejdning

Indbygget automationsløsning – OKUMA Armroid & Standroid

Med Armroid og Standroid fra Okuma får du en indbygget robotløsning, der med branchens mindste footprint, sikrer optimal automatisk produktion, lavere omkostninger og højere return on investment. Med den brugervenlige styring kan robotterne betjenes uden behov for viden om robotprogrammering.

✔ Integreret i maskinens styring

Armroid & Standroid kan betjenes på samme måde som en cnc-maskine, da det er udstyret med et brugervenligt robotbetjeningsværktøj, der kun kræver indtastning af tal, og som er integreret i maskinens styring. 

✔ Integreret i maskinens Collision Avoidance System

Armroid & Standroid er integreret i maskinens Collision Avoidance System (CAS), som sikrer mod kollisioner. Du kan derfor benytte maskine og robot uden opsyn, så produktionen kan køre både aften, nat og weekender.

Armroid:

Robotten fylder først og fremmest det samme som en traditionel drejebænk, da den sidder inde i maskinen. Derudover har den mulighed for at udføre forskellige jobs i arbejdsområdet mens emnet drejes.

✔ Indbygget griber/værktøjsmagasin til robotten

Det indbyggede griber -og værktøjsmagasin sikrer at robotten kan udføre alle sine opgaver uden behov for manuel håndtering.

✔ Køle/smøremiddel, direkte spul via robotten

Robotten egner sig særdeles godt til at udføre supporterende arbejdsopgaver, samtidig med at maskinen bearbejder emnet. Et eksempel er forsyningen af køle/smøremiddel, som robotten tilføjer direkte på det område, der er under bearbejdning.

✔ Simultan brille-support, som sikrer stabilitet

En anden supporterende arbejdsopgave, som robotten udfører, er den simultane brille-support. I modsætning til traditionel brille-support sikrer armroid at brillen følger bearbejdningen under hele processen og dermed sikrer stabilitet og undgår vibrationer.

✔ Indvendig rengøring og fjernelse af spåner

Ud over at fjerne spåner under bearbejdningen, sørger Armroid desuden for den invendige rengøring efterfølgende så der ikke opstår problemer med ophobning af spåner.

* Fås til OKUMA LB3000EXII og MULTUS B250II

Standroid:

Med den nemme styring og det lille footprint sikrer Standroid forbedret produktivitet af ​​små og mellemstore serier i non-stop work-flows.

✔ Finder selv den mest optimale, kollisionsfri bevægelse

Som en del af integrationen med maskinens styring og Collision Avoidance System opretter robotten automatisk en optimal, kollisionsfri bevægelse. Dette betyder at selv begyndere inden for robotteknologi kan få det til at fungere allerede fra første dag.

✔ Ingen behov for systemintegrator ved opsætning

På grund af den nemme opsætning og installering, er der således ikke behov for en systemintegrator ved robottens opsætning.

✔ Flere konfigurationsmuligheder afhængig af emne og produktionsbehov

Der er designet flere forskellige konfigurationsmuligheder til at imødekomme emnet, seriestørrelse og andre produktionsbehov.

* Fås til OKUMA MU-S600V, MU-4000V, GENOS M Serien, og MB-V Serien