Tilbage til oversigten

Halvering af produktionstid og opspændinger ved at skifte til Okuma LU4000 EX

31.08.2022

Igennem flere år har virksomheden TripleCut i Vejle stået med et behov for at opjustere kapaciteten for drejeopgaver. De har adskillige akselogaver, så der manglede en maskine, der kunne varetage dette behov.

Da der så lød ordretilgang på nogle bestemte emner på hele 1000%, så de det som det helt rigtige tidspunkt at gå videre i beslutningsprocessen om anskaffelse af endnu en drejebænk til virksomheden.

Flextek har leveret flere maskintyper til TripleCut, så der var i forvejen et godt samarbejde i stand, vi skulle blot finde frem til det helt rigtige setup, der kunne dække behovet for en langt større drejekapacitet i fremtiden hos vores kunde.

Efter en grundig analyse, og et tidsstudie udført af Flextek, faldt valget på en 4-akset drejebænk af typen Okuma LU4000 EX. En drejebænk specielt udviklet til lange emner. Maskinen er udstyret med patron og pinol, samt øverste og nederste revolver, der er i indgreb på samme tid og dermed udligner spåntrykket.
Med de to revolvere i indgreb samtidig viste tidsstudiet, at produktionstiden kunne halveres.

Det lød næsten for godt til at være sandt for Michael Henningsen, adm. direktør hos Triple Cut, så han takkede ja til at se en tilsvarende maskine hos vores kunde, Bonnet i Lemvig. Efter det besøg var der ikke så meget at være i tvivl om.

Kontrakten underskrives, med de lovede tidsoptimeringer indskrevet, og en måned senere leveres maskinen til TripleCut. Mindre end en uge senere stod den nye Okuma drejebænk klar til at indgå i produktionen, og her har den så arbejdet heftigt for at følge med strømmen af ordrer lige siden.

Og ja, halveringen af produktionstiden holdt – næsten, for den var faktisk bedre end lovet. “I dag har vi halveret produktionstiden og antallet af opspændinger er gået fra 4 til 2, så håndteringstiden er mere end halveret” siger Michael. Og fortsætter: “Nu har vi fjernet 900 timers arbejde fra den gamle drejebænk og flyttet over på en ny og har faktisk vundet 450 timer, ved at køre det på den nye maskine”.

Oplæringen af de to operatører er i sig selv et godt eksempel på det gode samarbejde. Veltilrettelagt undervisning har resulteret i, at begge operatører er kommet op på et højt niveau i Okuma styringen, og kan fremover selv forestå indkøring af nye emner på maskinen.

Flere års overvejelse tog det inden bestilling, men kun en god måned efter ordreafgivelse af LU4000-maskinen stod TripleCut med en kraftig forøget drejekapacitet, og Michael Henningsen har kun positive tilkendegivelser at sige om processen dertil.

“Det er den bedste oplevelse, vi nogensinde har haft. Det er f… gået godt det her” slutter Michael Henningsen fra TripleCut.

Okuma drejebænk
1 spindel, 2 revolvere
velegnet til drejning af aksler.