SLM Solutions er en af verdens førende maskinproducenter inden for additive metal produktionsteknologier.

3D print

I Flextek er vi glade for at have fået opgaven i Danmark med at sælge den tyske producent SLM Solutions’ 3D-metalprintere. Maskinerne er baseret på additive metal produktionsteknologier, som resulterer i, at du kan flytte den geometriske grænse for, hvad du bearbejdningsmæssigt er i stand til med råmaterialet.

Til sammenligning blev den geometriske grænse flyttet, da man fx gik fra 3-akset bearbejdning til 5-akset.

Med 3D-metalprint, som metoden i dag bliver kaldt, har producenten mulighed for at producere emner med indbyggede funktioner, og som samtidig er vægtmæssigt lettere. Det er bl.a. muligt at indbygge kølekanaler i emnet, ventilblokken kan opbygges med kanaler på kryds og tværs, og værktøjet til plaststøbning kan opbygges med kølekanaler, sådan at varmen let og hurtigt kan gennes væk fra emnet.

3D-teknologien er således med til at forkorte tiden til produktudvikling, samtidig med at den giver besparelser på støbeværktøjer.

SLM Solutions har tre maskiner på programmet, hvoraf flagskibet hedder SLM 500. Den er bygget med fire lasere, der kan overlappe hinanden. Det er der ikke andre 3D-metalprintere på markedet, der kan. Egenskaben med overlap betyder, at maskinen kan producere store emner. Antallet af lasere sikrer hurtighed.

Den store model er konstrueret med løsningen Melt Pool Monitoring (MPM). Det er et overvågningssystem, som dokumenterer såvel smelteproces som byggeproces. Derved får producenten data, som kan bruges til analyse af fx uregelmæssigheder og fejl i det 3D-metal printede emne i forbindelse med kvalitetssikringsprocedurer og sporbarhed.

Fakta om SLM Solutions

SLM Solutions Group AG er børsnoteret og hører hjemme i Lübeck i Tyskland og har produceret 3D-metalprintere siden 2001. SLM står for Selective Laser Melting. 3D-metalprintere kan arbejde i titanium, rustfrit stål, aluminium, kobolt/krom og nikkellegeringer.

Virksomheden leverer i dag tre 3D-metalprintere:

  • SLM 125 (arbejdsområde: 125 mm x 125 x 125 mm) – udstyret med én laser.
  • SLM 280 (arbejdsområde: 280 mm x 280 mm x 365 mm) – kan udstyres med op to lasere.
  • SLM 500 (arbejdsområde: 500 mm x 280 mm x 365 mm) – kan udstyres med op fire lasere.