Tilbage til oversigten

MU-4000V sikre driftssikkerhed, samt frigør ledig kapacitet hos CNC-Team Horsens

06.06.2023

CNC-Team er beliggende i Horsens Syd, en virksomhed som ikke syner af meget når du står ude på vejen, men inde bag væggene, findes en virksomhed der er i konstant vækst og hvor maskinernes summen kan høres og fornemmes i alle hjørner.

Hos CNC-Team er der stort fokus på den håndværksmæssige kvalitet, de ønsker bibringe deres kunder. Der kræver kvalitets dreje- og fræsemaskiner, at kunne bearbejde emner, som lever op til den kvalitet de tre ejere ønsker. Det har betydet at CNC-Team gennem en årrække har investeret i nye maskiner, både for at udvide maskinparken, men også for at udskifte gamle maskiner med nye optimerede dreje- og fræsemaskiner. Faktisk er det blevet til 5 nye maskiner på bare 3,5 år.

I dag er den samlet maskinpark oppe på 9 fræsemaskiner og 7 drejebænke, som betjenes i 3 holdskift.

Sidste investering er en Okuma MU-4000V 5-akset. Okuma MU4000V er en fræsemaskine med god dynamik – stor driftsikkerhed sikres, ved Okuma’s selvtænkende teknologier, f. eks via den unikke spånkraftovervågning der automatisk skifter til søsterværktøj. Det gør at maskinen kan være selvkørende i mange timer, og derved frigører ledig kapacitet i driften.

Jesper fra CNC-Team siger: Vi vælger Okuma, da vi kender stabiliteten i maskinen og ved at det skaber driftsikkerhed. Både for os selv og vores kunder. Torben fra Flextek tilføjer: MU4000V er en maskine med høj nøjagtighed!

CNC-Team har valgt at lave en ekstra investering og indkøbe en Yaskawa GP25 Robotcelle, der skal tilkobles MU4000V. Robotten gør det muligt at have udemandet kørsel i 10-15 timer ad gangen, hvor der kun skal laves opfyldning, og tages komplet færdige emner ud af cellen. Det er ønsket om automation, der har været drivkraften bag indkøbet.

Jesper siger: Vi glæder os til at se dynamikken mellem maskine og robot, samt hvordan tidsoptimeringen bliver fra den gamle maskine til det nye setup.

De mange maskinindkøb har betydet at CNC-team, fik pladsmangel – Derfor finder du nu CNC-Team på to forskellige adresser. Fræsemaskinerne er blevet samlet i den gamle afdeling, mens alle drejebænke er flyttet til nye omgivelser. Det skal dog nævnes at de to lokationer ligger lige på hver sin side af vejen, så alle medarbejdere ses stadig dagligt.

I afdelingen for drejebænke finder vi en Okuma LB300, den første maskine CNC-Team investerede i tilbage i 2009 og nu 14 år senere og en hel del udvikling i branchen, står der også en Okuma LB3000EXII MYW800, som sidste skud på stammen i afdelingen for drejebænke.